فهرست مطالب

مجله پژوهش در علوم توانبخشی
سال ششم شماره 1 (بهار و تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/06/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد جاودان، مهدی مطیفی فرد، مهدی تیموری صفحه 1
    مقدمه
    شکستگی کالیس (Colles) یکی از شایع‎ترین شکستگی های اندام در افراد بالغ است، زمانی که این شکستگی با ثبات باشد، درمان استاندارد شامل جااندازی بسته تحت بی‎حسی موضعی و یا بی‎حسی موضعی و یا بی‎هوشی عمومی و سپس گچ‎گیری، می‎باشد.
    این مطالعه به منظور مقایسه نتایج درمان غیر جراحی شکستگی کالیس تحت بی‎حسی موضعی و بی‎هوشی عمومی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی که به روش مداخله‎ای تصادفی انجام پذیرفت، 100 بیمار با شکستگی کالیس پایدار از مهرماه 85 لغایت مهرماه87 در مرکز درمانی کاشانی شهرستان اصفهان وارد مطالعه شدند. بیماران به طور تصادفی ساده به دو گروه مساوی الف و ب تقسیم گردیدند. در گروه الف، بیماران تحت درمان بی‎حسی موضعی و در گروه ب تحت بی‎هوشی عمومی قرار گرفتند. در پایان اطلاعات مربوط به نوع شکستگی، عوارض جااندازی، هزینه درمان و نتایج درمان در هفته های اول، دوم و سوم بعد از شروع درمان و سپس انتهای درمان بررسی شد. آن گاه نتایج به دست آمده از این 2 روش قبل و بعد از درمان با یکدیگر مقایسه شدند.
    یافته ها
    آنالیز داده ها هیچ تفاوت معنی‎داری را بین عوارض این دو روش درمانی نشان نداد. علاوه بر این، هیچ تفاوت معنی‎داری بین معیارهای جااندازی 2 گروه یافت نشد، بین جنس و شکستگی کالیس نیز ارتباط مشخصی به دست آمد. آنالیز داده ها نیز نشان داد که هزینه درمان در گروه ب، 3 الی 4 برابر بیشتر از گروه الف می‎باشد.
    بحث: درمان جااندازی به روش بی‎حسی موضعی با توجه به هزینه کمتر و جااندازی قابل قبول بدون عارضه مشخص، بهتر از جااندازی به روش بی‎هوشی عمومی بود. پژوهشگران این مطالعه، استفاده از بی‎حسی موضعی جهت جااندازی شکستگی کالیس را توصیه کردند.
    کلیدواژگان: شکستگی کالیس، جااندازی بسته، بی‎حسی موضعی
  • جاوید مستمند، هاجر لطفی، نفیسه صافی صفحه 7
    مقدمه
    دندان پزشکی یکی از مشاغلی است که به تمرکز و دقت بالایی نیاز دارد. فلکشن سر به مدت طولانی، ابداکشن بازوها، انجام عملیات درمانی در فضای کوچک دهان بیمار و پوسچر (وضعیت) شغلی غیر قابل انعطاف از جمله فاکتورهایی هستند که دندان پزشکان را مستعد اختلالات اسکلتی- عضلانی می سازد. با این حال، به وجود آمدن وضعیت غیر طبیعی رو به جلوی سر، پیش از آغاز گردن درد یا بعد از آن، در این گروه شغلی مشخص نیست.
    این پژوهش به بررسی پوسچر سر در دندان پزشکان فاقد درد گردن پرداخته است. تلاش بر این بود با بررسی تغییرات وضعیت سر در دندان پزشکان قبل از وقوع درد، به یکی از علل درد گردن احتمالی این گروه شغلی در آینده پی برده شود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 41 نفر دندان پزشک (گروه آزمون) و 40 نفر غیر دندان پزشک (گروه شاهد) انتخاب شدند. بدین منظور از روش استاندارد اندازه‎گیری قوس گردن، جهت بررسی پوسچر سر در دو گروه، بهره گرفته شد. همچنین اطلاعات عمومی مورد نیاز از طریق پرسش نامه جمع آوری گردید.
    یافته ها
    بین میزان قوس گردن دندان پزشکان و افراد گروه شاهد در این پژوهش هیچ اختلافی مشاهده نگردید (05/0 P >). همچنین قوس گردن بین دو گروه دندان پزشک با سابقه کاری 8-5 سال و 12-8 سال نیز با یکدیگراختلافی نداشت (05/0 P >)، تنها تفاوت در میزان قوس گردن، بین زنان و مردان دندان پزشک مشاهده گردید (05/0> P).
    بحث: احتمال می‎رود عدم وجود اختلاف در میزان قوس گردنی گروه دندان‎پزشکان و گروه شاهد، به علت عدم وجود درد بوده است.
    کلیدواژگان: لوردوز گردنی، وضعیت رو به جلوی سر، وضعیت (Posture)
  • احسان قاسمی، وحید شایگان نژاد، صغری جوکار، فاطمه رضاییان، معصومه آرمک، زهرا محمودی صفحه 14
    مقدمه
    سکته مغزی مهم‎ترین عامل در ایجاد ناتوانی و معلولیت در افراد بالغ می‎باشد. اغلب بیماران سکته‎ای، دوباره به طور مستقل می‎توانند راه بروند؛ در حالی که مشکلات حرکتی که در نتیجه اختلال تعادل، ضعف حرکتی و کاهش سرعت راه رفتن است، در این افراد ادامه می‎یابد. استفاده از روش‎های درمانی مؤثر جهت بهبود ناتوانی این بیماران ضروری است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش، از نوع کارآزمایی بالینی غیر تصادفی بود که در سال 88-1387 در شهر اصفهان انجام گرفت. در این مطالعه، 30 بیمار با میانگین سنی 1/60 سال انتخاب شدند که حداقل 6 ماه از سکته آن‎ها گذشته بود. بیماران در سه گروه درمانی طی 12 جلسه به صورت یک روز در میان تحت درمان قرار گرفتند. به منظور بررسی تعادل از Berg balance scale، جهت ارزیابی قدرت عضلانی از Manual muscle testing و برای ارزیابی راه رفتن از دستگاه Motion analyzer استفاده شد. اطلاعات حاصل از انجام آزمون‎ها، قبل و بعد از درمان، جمع آوری گردید. جهت تجزیه و تحلیل آماری داده های به دست آمده، برای مقایسه وضعیت بیماران در مراحل مختلف از آزمون t زوج شده و جهت مقایسه روش های درمانی از آزمون ANOVA موجود در نرم‎افزار SPSS استفاده گردید.
    یافته ها
    از نظر بهبود تعادل، قبل و بعد از درمان بین دو گروه جریان‎های الکتریکی عملکردی و تمرین درمانی (01/0 > P) و بین دو گروه جریان‎های الکتریکی عملکردی و بیوفیدبک تفاوت معنی‎داری وجود داشت (01/0 = P)، اما بین دو گروه تمرین درمانی و بیوفیدبک تفاوت معنی‎داری دیده نشد (23/0 = P). از نظر بهبود قدرت عضله کوادریسپس، قبل و بعد از درمان بین دو گروه جریان‎های الکتریکی عملکردی و تمرین درمانی (017/0 = P) و بین دو گروه جریان‎های الکتریکی عملکردی و بیوفیدبک (01/0 = P) تفاوت معنی‎داری وجود داشت، اما بین دو گروه تمرین درمانی و بیوفیدبک تفاوت معنی‎داری دیده نشد (98/0 = P). بین وضعیت راه رفتن بیماران پس از درمان بین سه گروه تنها در طول گام و طول قدم تفاوت معنی‎داری وجود داشت. (017/0 = 2PGST، 017/0 = 2PGSL)بحث: روش بیوفیدبک، مؤثرتر و روش جریان‎های الکتریکی عملکردی کم اثر‎تر از روش‎های ذکر شده در درمان بیماران مبتلا به سکته مغزی بود.
    کلیدواژگان: سکته مغزی، قدرت عضلات، راه رفتن، تعادل، جریان‎های الکتریکی عملکردی، بیوفیدبک و تمرین درمانی
  • ونوشه سجادی، علی قربانی، فرهاد ترابی نژاد، یونس امیری شوکی، محمدرضا کیهانی صفحه 26
    مقدمه
    خیشومی شدگی یکی از پارامترهای مهم در آسیب شناسی تشدید صدا است. صدای افراد عادی نیز به درجاتی خیشومی شده است. به نظر می رسد خیشومی شدگی مانند سایر پارامتر های صدا، می تواند تحت تاثیر فاکتور های دیگر همچون بلندی صوت باشد که در ارزیابی آزمایشگاهی قابل اندازه گیری است. این پژوهش به منظور بررسی این رابطه در افراد 18 تا 28 ساله عادی فارسی زبان انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی- تحلیلی و مقطعی، 65 نفر از دانشجویان دختر و پسر 18 تا 28 ساله فارسی زبان دانشکده علوم توان بخشی علوم پزشکی ایران به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند و نمونه صدای آن‎ها مورد مطالعه قرار گرفت. میانگین خیشومی شدگی در واکه های زبان فارسی با استفاده از نرم‎افزار Nasal view محاسبه شد. داده های به دست آمده با استفاده از آمار توصیفی و آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در زنان و مردان بیشرین اندازه خیشومی شدگی واکه ها، در صدای آرام و کمترین خیشومی شدگی، در صدای بلند بود. تحلیل داده ها با آزمون های آماری نشان داد که خیشومی شدگی واکه ها در بلندی صدای آرام، معمولی و بلند صدا تفاوت معنی دار داشت (05/0 > P).
    بحث: در افراد عادی با افزایش بلندی صدا، خیشومی شدگی واکه ها کاهش می یابد که جنبه ای از عملکرد دستگاه طبیعی گفتار است. با توجه به عملکرد دریچه کامی- حلقی و افزایش هوای زیر چاکنای در صداهای بلند و بالا رفتن انقباض عضلانی حلق و کام این یافته ها، قابل توجیه است.
    کلیدواژگان: خیشومی شدگی، بلندی صدا، واکه، زبان فارسی، بزرگ‎سالان
  • سیاوش دست منش، سید صدرالدین شجاع الدین صفحه 34
    مقدمه
    خستگی عضلانی طی فعالیت های ورزشی پدیده معمولی است که باعث اختلال در عملکرد حرکتی می شود. هدف این پژوهش بررسی تاثیر خستگی بر ثبات عملکردی مردان ورزشکار بود.
    مواد و روش ها
    42 ورزشکار حرفه ای با میانگین سن 2/3 ± 2/25 سال و میانگین وزن 3/8 ± 4/80 کیلوگرم انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه شاهد و تجربی قرار گرفتند. در این تحقیق از آزمون RUNING ANAEROBIC SPRINT TEST (RAST) برای ایجاد خستگی، از دستگاه بایودکس (درجه بی ثباتی 4) برای اندازه گیری ثبات عملکردی و از لاکتومتر جهت اندازه گیری لاکتات خون استفاده شد. داده های پژوهش با کمک آزمون های آماری t مستقل و وابسته مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت (05/0 ≤ α).
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که خستگی عضلانی بر متغیر ثباتی قدامی خلفی تغییر معنی داری نداشت (31/0 = P). پس از ایجاد خستگی عضلانی در متغیر ثباتی طرفی (003/0 ≤ P) و محدوده ثبات (002/0 ≤ P) از لحاظ آماری تغییر معنی داری مشاهده شد.
    بحث: با توجه به نتایج به دست آمده، شاید خستگی عضلانی بتواند متغیر ثبات عملکردی ورزشکاران را در جهات طرفی دچار تغییر کند، اما احتمال دارد که در جهت قدامی- خلفی تغییری نداشته باشد. اثبات این مورد نیازمند تحقیقات بیشتری می باشد.
    کلیدواژگان: تعادل، خستگی عضلانی، ثبات عملکردی
  • زهرا آقارسولی، یحیی مدرسی، محبوبه نخشب *، محمدرضا کیهانی صفحه 45
    مقدمه

    مهارت های اصلاح مکالمه، یکی از مهم ترین مهارت های کاربرد شناختی زبان و از دسته مهارت های مکالمه ای می باشد. اهمیت این مهارت ها به وی‍ژه در مورد کودکان دچار نقایص زبانی از قبیل کودکان کم شنوا یا دچار نقص ویژه زبان که نیاز به اصلاح نقایص ارتباطی دارند، به شدت احساس می شود. اطلاعات آسیب شناسان گفتار و زبان در زمینه چنین مهارتی و شکل طبیعی استفاده از راه کارهای اصلاح مکالمه (تکرار، بازگویی، افزایش و اصلاح سرنخی) بسیار محدود و مبتنی بر حدس و گمان می باشد. این پژوهش به معرفی و مقایسه این راه کارها در کودکان طبیعی 3، 4 و 5 ساله پرداخت.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش توصیفی- تحلیلی و مقطعی، کاربرد انواع راه کارهای اصلاح مکالمه در 72 نمونه از کودکان دختر و پسر فارسی زبان شهر اصفهان، در سه گروه سنی 3، 4 و 5 ساله به کمک دو کتابچه تصویری و ایجاد موقعیت درخواست توضیح، مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    راه کارهای بازگویی، اصلاح سرنخی و پاسخ های نامناسب با سن ارتباط معنی داری داشتند، ولی در مورد راه کارهای تکرار و افزایش، چنین ارتباط آماری به اثبات نرسید. در مورد جنس نیز تنها راه کار بازگویی در پسران، کاربرد بیشتری نسبت به دختران داشت.
    بحث: تکرار در هر مقطع سنی پرکاربردترین راه کار بود. استفاده از راه کار بازگویی در سنین پایین تر، شایع تر و با افزایش سن کاهش یافت. استفاده از راه کار اصلاح سرنخی نیز با افزایش سن بیشتر شد. این نتایج با نتایج پژوهش های خارج از کشور هم خوانی داشت.

    کلیدواژگان: کاربردشناسی زبان، اصلاح مکالمه، نقص ارتباطی
  • زهرا عبدالوهابی، سمانه سلیمی نایینی، مهرنگار کلاشی، اکرم شعبانی، هانیه رحمتی، خداداد لطافت کار صفحه 52
    مقدمه
    پژوهش حاضر بررسی تاثیر ناهنجاری پشت تابدار بر تغییر شکل بخش‎های مختلف بدن بود.
    مواد و روش ها
    جهت اجرای این پژوهش، تعداد 70 دانشجوی دختر به طور تصادفی ساده انتخاب شدند. برای بررسی وضعیت بدنی آزمودنی ها، از صفحه شطرنجی و خط شاقولی استفاده شد. برای اندازه‎گیری شیب لگنی آزمودنی ها از شیب‎سنج لگنی، برای اندازه‎گیری میزان لوردوز کمری و کیفوز پشتی از خط‎کش قابل انعطاف استفاده گردید. همچنین زوایای مفاصل زانو، ران و مچ‎ پا با استفاده از گونیامتر اندازه‎گیری شد. از آزمون همبستگی Pearson و آزمون t جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید (05/0 ≥P).
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که میزان شیوع ناهنجاری پشت ‎تابدار بالا می‎باشد (35 درصد). افراد دارای پشت تابدار، میزان تیلت قدامی لگنی و میزان نوسان لگنی بیشتری نسبت به گروه نرمال داشتند. همچنین افراد دارای این ناهنجاری، دارای اکستنشن بیشتری در مفاصل ران و زانوی خود بودند. میزان نوسان لگن با زاویه زانو و ران به ترتیب رابطه معنی‎داری (02/0 = r) و (01/0 = r) داشت، اما این اندازه با زاویه مچ پا رابطه معنی‎داری نشان نداد (06/0 = r).
    نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان داد که میزان شیوع ناهنجاری پشت تابدار در افراد مورد مطالعه 26-18 سال بالا بود. احتمال ایجاد تغییرات خاص در میزان زوایای لودوز کمری و گردنی، کیفوز سینه‎ای و زوایای ران و زانو این افراد در اثر زمان وجود دارد.
    کلیدواژگان: ناهنجاری پشت تابدار، وضعیت بدنی، ناهنجاری لوردوز، ناهنجاری کیفوز
  • لیلا کزازی، اشرف کربلایی نوری، حسن رفیعی، مسعود کریملو صفحه 63
    مقدمه
    با توجه به مشکلات بیماران اسکیزوفرنی در انجام مهارت های زندگی،ارزشیابی مهارت های زندگی در این بیماران ضروری به نطر می رسد. بر این اساس، ارزیابی مهارت های زندگی Kohlman که در سال 1978 توسط Linda Thomson Kohlman در سیاتل ایالت واشنگتن طرح ریزی شد، به فارسی برگردانده، پایایی و روایی آن در بیماران اسکیزوفرنی تهران بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به شیوه مقطعی توصیفی- تحلیلی انجام شد و پایایی بازآزمایی، پایایی بین ارزیابان، روایی همزمان و روایی سازه آزمون بررسی گردید. به این منظور 105 بیمار اسکیزوفرنی سرپایی، 35 بیمار اسکیزوفرنی بستری و 35 نفر از افراد سالم جامعه مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها: مقایسه نمرات حاصل از ارزیابی دو آزمونگر در 30 بیمار سرپایی (997/0 = r) و نتایج حاصل از تکرار آزمون در 24 بیمار سرپایی (967/0 = r) نشان داد که آزمون از پایایی مناسب برخوردار است. روایی همزمان از طریق محاسبه همبستگی بین نمره آزمون Kohlman و آزمون مقیاس ارزیابی کلی در 35 بیمار بستری تعیین شد (86/0- = r). توانایی تمایز مهارت های زندگی افراد سالم از بیمار، نشان دهنده روایی سازه آزمون مهارت های زندگی Kohlman است.
    بحث: آزمون مهارت های زندگی Kohlman که طی این پژوهش مورد بررسی و بازبینی قرار گرفت، از پایایی و روایی لازم در جمعیت بیماران اسکیزوفرنی تهران برخوردار است.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنی، مهارت های زندگی، پایایی، روایی
  • فاطمه حارث آبادی، شیدا پولادی، بهروز محمودی بختیاری، محمد کمالی صفحه 71
    مقدمه
    پژوهش های متعددی به بررسی ارتباط لکنت با عوامل زبان‎شناختی مختلف پرداخته اند؛ به طوری که بعضی از این نتایج نشان می‎دهند که در کودکان لکنتی گفته های ناروان نسبت به گفته های روان پیچید ه تر هستند. هدف از این پژوهش، تعیین و مقایسه تاثیر جملات ساده و پیچیده بر میزان ناروانی گفتار کودکان لکنتی و غیرلکنتی فارسی زبان در تکلیف تقلید جملات بود. نتایج حاصله شاید بتواند در جهت شناخت بیشتر ماهیت لکنت و نیز یافتن شیوه های مناسب تر برای درمان آن کاربرد داشته باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی بود. 10 کودک لکنتی و 10 کودک غیرلکنتی تک زبانه و فارسی زبان 6-4 سال مورد مطالعه قرار گرفتند که از لحاظ سن و جنس با همدیگر مطابقت داشتند. در این پژوهش، دو گروه جمله، شامل 13 جمله ساده و 10 جمله پیچیده، در نظر گرفته شد؛ به طوری که بر طول جملات هر گروه، به ترتیب یک تکواژ افزوده گردد. از هر کودک درخواست شد پس از شنیدن هر جمله، به طور دقیق آن را تکرار کند. میزان ناروانی در هر گفته از تقسیم تعداد کلمات ناروان بر کل کلمات آن گفته محاسبه و به صورت درصد بیان شد. درصد ناروایی جملات ساده و پیچیده در هر گروه و نیز بین دو گروه، با استفاده از نرم‎افزارSPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در کودکان لکنتی و غیرلکنتی بین جملات ساده و پیچیده از لحاظ میزان ناروانی تفاوت معنی‎داری وجود داشت (05/0 > P).
    بحث: نتایج این پژوهش نشان داد که در هر دو گروه، میزان ناروانی در جملات پیچیده بیشتر از جملات ساده بود. هم چنین کودکان لکنتی با افزایش پیچیدگی نحوی، دچار میزان ناروانی بیشتری نسبت به کودکان غیرلکنتی شدند.
    کلیدواژگان: لکنت، کودکان، جملات ساده، جملات پیچیده، پیچیدگی نحوی
  • مهدی رستمی حاجی آبادی، نادر رهنما صفحه 80
    مقدمه و هدف
    ناهنجاری های وضعیتی معمولا به دلیل استفاده غیر استاندارد از بدن حاصل می شود که متاسفانه نه تنها باعث بد شکلی بدن بلکه عوارض بسیاری نیز به دنبال دارد. هدف از این تحقیق بررسی نوع و میزان ناهنجاری های بدنی در ورزشکاران رشته پرورش اندام بود.
    مواد و روش ها
    ناهنجاری های وضعیتی تعداد 118 نفر از ورزشکاران رشته پرورش اندام به وسیله صفحه شطرنجی و درج در فورم ارزیابی مورد بررسی قرار گرفت. از مجذورخی برای آنالیز داده ها استفاده شد.
    نتایج
    در کل تعداد 874 ناهنجاری وضعیتی در 118 بدنساز مورد مطالعه مشاهده شد. بطور میانگین هر ورزشکار حدود 5/7 ناهنجاری داشت. در خصوص نوع ناهنجاری، چرخش داخلی شانه شایعترین نوع ناهنجاری بود (4/10%) و بعد از آن لوردوز کمری (61/9%)، تیلت قدامی لگن (65/8 %)، شانه افتاده (23/8 %)، کایفوز (78/7%) متداولترین ناهنجاری ها بودند. اختلاف معناداری بین میزان ناهنجاری های تنه و سر با اندام فوقانی (01/0>P) و اندام تحتانی (05/0> P) مشاهده شد، اما بین میزان ناهنجاری های اندام تحتانی و فوقانی تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0> P).
    بحث و نتیجه گیری
    درمجموع می توان نتیجه گیری کرد که میزان ناهنجاری ها در ورزشکاران رشته پرورش اندام بالا می باشد که بایست در مطالعاتی آتی دلایل بروز این ناهنجاری ها بررسی شود و این زنگ خطری برای ورزشکاران این رشته محسوب می شود، لذا مربیان باید تمهیداتی بیندیشند که میزان این ناهنجاری ها را کاهش دهند.
    کلیدواژگان: ناهنجاری وضعیتی، ورزشکاران پرورش اندام
|
  • Mohammad Javdan, Mehdi Motififard, Mehdi Teimouri Page 1
    Introduction
    Colles’ Fracture is one of the most prevalent fractures among adults. For the cases of stable fractures, the standard treatment method is first close reduction under general, regional or local anesthesia and then casting. This study aimed to compare the treatment results of colles’ fracture under local anesthesia with those under general anesthesia.
    Materials And Methods
    In this randomized clinical trial study, 100 subjects with stable colles’ fracture were selected from an accessible population of patients referred to Kashani Hospital (Isfahan-Iran) from December 2006 to December 2008. The subjects were randomly divided into two groups of A and B. In group A, subjects were treated under local anesthesia and in group B they underwent general anesthesia. The subjects’ data including demographic information, type of fracture, complication of reduction, costs of reduction and conditions of reduction, were obtained and subsequently compared on three different times for each of above-mentioned treatment
    Methods
    before reduction, at the first, second and third week after treatment initiation and in the end of treatment.
    Results
    Statistical analysis of obtained data showed that there was no significant difference between complication in the two groups (P > 0.05). Furthermore, no statistically significant difference was found between the criteria of reduction in these two groups (P > 0.05). A statistically significant correlation was found between sex and colles’ fracture (P < 0.05). The cost of treatment in group B was significantly higher than group A (3 to 4 times more than group A) (P < 0.05).
    Conclusion
    It can be concluded that the treatment method of fracture reduction under local anesthesia is more effective than general anesthesia for lower cost, acceptable reduction and without specific complication. It is suggested that local anesthesia be used in reduction of colles’ fracture.
  • Javid Mostamand, Hajar Lotfi, Nafiseh Safi Page 7
    Introduction
    Dentistry is one of the occupations which require a high concentration during treating the patients. There are many predisposing factors, such as head flexion during working on the patient's teeth, arm abduction and inflexible postural deficiencies which involves a dentist, leading him/her to some musculoskeletal disorders related to the neck. However, there is no evidence if dentists report neck pain before starting an abnormal condition in this region, including forward head posture (FHP). Understanding any alteration in the head posture in dentists before starting the pain might indicate one of the reasons of neck pain in these subjects.
    Materials And Methods
    Fourty one dentists with no neck pain and 40 subjects having jobs rather than dentistry with no risk factors involving head posture were selected in the study as case and control groups, respectively. A standard method was used to measure cervical curve in these two groups.
    Results
    There was no significant difference between the mean values of cervical curve in dentists and control groups (P > 0.05). There was also no significant difference between cervical curve values in dentists, working in two different ranges of 5-8 and 8-12 years (P > 0.05). The only significant difference was found in the cervical curve mean values between men and women in the dentist group (P < 0.05).
    Conclusion
    No alteration of cervical curve in the dentist group compared to controls might be due to no pain sensation in the dentists in the current study.
  • Ehsan Ghasemi, Vahid Shaygannejad, Soghra Jokar, Fatemeh Rezaeian, Masoumeh Armak, Zahra Mahmoudi Page 14
    Introduction
    Stroke is the most important cause of disability among adults. Although most stroke patients regain the ability to walk independently, many will have persisting problems with mobility due to impaired balance, motor weakness and decreased walking velocity. It seems imperative to use effective therapeutic methods in order to improve disability conditions of stroke patients.
    Materials And Methods
    In this nonrandomized clinical study-carried out from 2009 to 2010 in Isfahan-Iran- thirty patients with an average age of 60.1 years who were at least at six months poststroke were divided into three treatment groups. The subjects in each group underwent 12 therapeutic sessions which were held three times a week. Berg Balance Scale, Manual Muscle Testing and Motion Analyzer System were respectively used for measuring balance, muscle strength and gait. To compare the subjects’ status in different stages of treatment and across three aforementioned groups, Paired-t and ANOVA tests were applied on all data of interest.
    Results
    With regard to improvement of balance, there was a significant difference between FES and Exercise Therapy groups (P = 0.00) and between the FES and Biofeedback groups (P = 0.01) in both before- and after- treatment phases of the study. However, Exercise Therapy and Biofeedback groups did not show any significant difference (P = 0.23). Considering the improvement of quadriceps muscle strength, FES and Exercise Therapy groups significantly differed before and after therapy (P = 0.017). The FES and Biofeedback groups (P = 0.01) were also observed to have a significant difference but again, Biofeedback and Exercise Therapy groups (P = 0.98) did not show any significant difference. Upon walking evaluation, A meaningful difference between the three groups was only noticed in stride length and step length after the treatment (PGSt2 = 0.017, PGSL2 = 0.017).
    Conclusion
    According to the results of this study, among various treatment methods suggested for stroke patients, biofeedback was more effective and the functional electrical stimulation was less effective than others.
  • Vanoosheh Sadjadi, Ali Ghorbani, Farhad Torabi Nezhad, Yoones Amiri Shavaki, Mohammad Reza Keyhani Page 26
    Introduction
    Nasality is an important parameter needing to be considered in studying voice resonance pathology. The voice of normal adults typically shows varying degrees of nasality. It appears that nasality, like the other parameters of voice, is affected by loudness and this can be measured through experimental evaluations. The aim of the present study was to determine the effect of vocal loudness on vowel nasalance in a group of 18-28 year-old normal Farsi- speaking subjects.
    Materials And Methods
    In this descriptive- analytic cross- sectional study, the voice samples of 65 randomly selected normal subjects (male and female) whose ages ranged from 18 to 28 years and who spoke Farsi as their native language were studied. All subjects were the students of Rehabilitation Faculty of Iran Medical Sciences University at the time of study. The mean score of nasalance for the vowels of Farsi language was captured through Nasal View software. Descriptive statistical analyses as well as one-way ANOVA were conducted on all data of interest.
    Results
    In both male and female subjects, the maximum and minimum amounts of nasalance were seen at the soft and the loud voice respectively. The statistical analysis results showed that the degree of nasalance in 3 levels of soft, normal and loud voices was significantly different (P < 0.05).
    Conclusion
    In normal adults, vowel nasalance decreases as vocal loudness increases. This is a feature of normal speech mechanism. This finding can be explained with regard to the functioning of velopharengeal port. So, a raise in subglottal air pressure at loud voice results in an increase in muscular contraction of pharynx and palate.
  • Siavash Dastmanesh, Seyed Sadreddin Shojaeddin Page 34
    Introduction
    Muscular fatigue (MF) is a phenomenon which commonly occurs in daily sports activities and results in the worsening of motor performance. The aim of the present study was to investigate the effects of muscular fatigue on functional stability among male athletes.
    Materials And Methods
    Fourty two professional healthy athletes with a mean age of 25.2 ± 3.2 years and weight of 80.4 ± 8.4 kg were selected and subsequently divided into two groups: the experimental and the control. In this study the RUNING ANAEROBIC SPRINT TEST (RAST) was used for fatigue induction, the Biodex system (level 4) was applied for stability indices evaluation and a lactometer was utilized for blood lactate measurement. The independent- and paired-t tests were used for statistical analysis of data (α ≤ 0.05).
    Results
    The results indicated that muscular fatigue could affect the limit of stability (P ≤ 0.002) and the lateral stability index (P ≤ 0.003) but did not have any significant effect on the anterior-posterior index of the Biodex system (P = 0.310).
    Conclusion
    With regard to the results, it can be concluded that while not having any significant effect on Ant-Post stability indices, fatigue protocol may affect the lateral functional stability index. This conclusion, however, needs further qualification.
  • Mohammad Reza Keyhani, Zahra Agharasuli, Yahya Modarresi, Mahboubeh Nakhshab Page 45
    Introduction

    Conversational repair strategies are among the most important pragmatic skills and are classified under the category of conversational skills. The importance of these skills has been specifically explored in hearing-impaired or specific language-impaired children who are prone to communicative breakdowns during interactions with others. Speech-language pathologist's knowledge about the conversational repair strategies (i.e., repetition, revision, addition and cue repair) and their normal application during communicative interactions is at best limited and tentative. The purpose of this study was to investigate and compare these strategies in children with 3, 4 and 5 years of age.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional research, the employment of conversational repair strategies were evaluated across 72 speech samples derived from Farsi-speaking children resident in Isfahan-Iran. The subjects were divided into three age groups: 3, 4 and 5 years.

    Results

    The results indicated that revision, cue repair and inappropriate responses had significant correlation with age whereas repetition and addition strategies did not show such relationship. With regard to gender of subjects, revision was the only strategy which was more applied by boys than by girls.

    Conclusion

    Repetition was the most frequently applied strategy in each age group. The employment of revision strategy was more common in younger children and, with increasing age, its application decreased. However, subjects used cue repair more frequently as their age increased. These results were in agreement with study results of foreign researchers.

  • Zahra Abdolvahabi, Samaneh Salimi Naini, Mehrnegar Kallashi, Akram Shabani, Haniyeh Rahmati, Khodadad Letafatkar Page 52
    Introduction
    The purpose of this study was to study the effects that sway back abnormality might have on structural changes of various body parts.
    Materials And Methods
    To conduct the present study, 70 female students were randomly selected. A posture screen along with a plumb line was used for postural analysis. Other tools used in this study were as follows: a Goniometer for evaluating ankle, knee and hip angle, a flexible ruler for measuring the degree of lumbar lordosis and thoracic kyphosis and an inclinometer for measurement of pelvic inclination. T-test and Pearson correlation coefficient were performed on all variables of interest (P ≤ 0.05).
    Results
    Results showed that sway back abnormality is a prevalent abnormality among young girls (%35). Subjects with sway back abnormality had a greater thoracic kyphosis angle and pelvic anterior tilt than did normal subjects. In addition, the Subjects with sway back abnormality had relatively a greater extension in hip and knee joints. There was a statistically significant correlation between pelvic inclination and angles of knee (r = 0.02) and hip (P = 0.01). However, pelvic inclination did not significantly correlate with the ankle joint angle (r = 0.06).
    Conclusion
    It can be concluded that there is a high prevalence of sway back abnormality among young females with the age range of 18 to 26 years. Moreover, we concluded that thoracic kypnosis, neck and lumbar lordosis, knee and hip angle in subjects with sway back abnormality would change during the life spam.
  • Leila Kazazi, Ashraf Karbalaei Noori, Hassan Rafei, Masood Karimlou Page 63
    Introduction
    Considering schizophrenic patients’ problems with living skills, it seems necessary to evaluate these skills in this group of patients. In the present study, The Kohlman Evaluation of Living Skills (KELS), developed by Linda Thomson Kohlman at Seattle, Washington (1978), was first translated into Persian and then its reliability and validity was determined.
    Materials and Methods
    To evaluate test- retest reliability, interrater reliability, and concurrent validity and construct validity of the Persian version of KELS, this cross- sectional analytical-descriptive study was conducted. The subjects who were assessed by the Persian version included 105 outpatients with schizophrenia, 35 inpatients with schizophrenia and 35 nonpsychiatric participants.
    Results
    The comparison of two sets of scores, gathered by two separate evaluators from 30 outpatients (r=0.997), as well as the results of test retest reliability in 24 outpatients (r=0.967) showed an acceptable reliability of the Persian version of KELS. The concurrent validity was determined by comparing the scores of 35 inpatients obtained via KELS and those obtained through Global Assessment Scale (r=0.886). The Persian version of KELS was found to be able to differentiate between living skills of nonpsychiatric participants and schizophrenic patients supporting construct validity.
    Conclusion
    This study demonstrated that the Kohlman evaluation of living skills has an appropriate reliability and validity for being used with the population of schizophrenic patients.
  • Fateme Haresabadi, Sheyda Pooladi, Behruz Mahmudi Bakhtiyari, Mohammad Kamali Page 71
    Introduction
    Past research on the relationship between stuttering and different linguistic factors has shown that in children, non-fluent utterances are more complex than fluent utterances. This study, using an imitation task, investigated whether or not complex and simple sentences exert an influence on the amounts of speech disfluency among stuttering Farsi-speaking children, and then compared the results with those obtained from non-stuttering controls. The results could have some implications for clarifying the nature of stuttering and shed some light on the question of appropriate treatment methods.
    Materials And Methods
    It was a cross-sectional descriptive-analytic study. The participants included 10 stuttering and 10 non-stuttering children between 4 and 6 years of age who spoke Farsi language as their native language. The participants in the two groups were matched by age and gender. The stimuli were two sets of sentences: one set consisted of 13 simple sentences and the other one included 10 complex sentences. The length of successive sentences was increased by adding one morpheme to each of them. Each participant was requested to repeat exactly what he/she had heard. To calculate the rate of disfluency in each utterance, the number of non-fluent words was divided by the total words of that utterance and the result expressed as a percentage. The disfluency percentages of simple and complex sentences, once among stutterers and non-stutterers separately and then between these two groups, were compared and analyzed using SPSS soft ware.
    Results
    In both stuttering and non-stuttering children, there was a significant difference between rates of disfluency on simple and complex sentences (P < 0.05).
    Conclusion
    The result of this study showed that complex sentences caused more disfluency rates than did simple sentences and it was the case for both groups of participants. Moreover, stuttering children had more disfluency rates than did non-stuttering children as the syntactic complexity of stimuli increased.
  • Mahdi Rostami Haji-Abadi, Nader Rahnama Page 80
    Background
    Functional abnormalities are typically caused by non-standard use of body which has such consequences as various deformities and residual side-effects. The purpose of this study was to investigate types of skeletal abnormalities and their respective incidence among bodybuilders.
    Materials and Methods
    118 bodybuilders were examined for functional abnormalities through posture screening. Obtained data was first recorded on an assessment checklist and then statistically analyzed using Chi-square test.
    Results
    A total number of 874 Functional abnormalities were observed in all subjects participated in this study. On the average, each subject suffered from approximately 7.5 abnormalities. The most frequently observed abnormalities were as follows (arranged in a descending order): medial rotated shoulder (10.4%), lordosis (9.61%), anterior head tilt (8.65%), and kyphosis (7.78%). The observed number of trunk and head abnormalities was significantly different from that of upper extremities (χ2 = 12.28, p< 0.01) and lower extremities abnormalities (χ2 = 4.17, p< 0.05). There was no significant difference between abnormalities of lower extremities and upper extremities abnormality (χ2=2.14,P<0.05).
    Conclusion
    It can be concluded that there is a high incidence of body abnormalities among bodybuilders and this should be regarded as a threatening situation on behalf of bodybuilding trainers. Thus instructors should design standard training programs to prevent their trainees from such abnormalities. Further studies may concentrate on the causes of these abnormalities.